FAQS
Meest gestelde vragen

01. Algemene Vragen

Eigen Label is een full-service kledingproductie bedrijf. Dit betekent dat wij een volledige keten aanbieden. Van ontwerp tot productie. Bekijk eens naar de mogelijkheden:

Verder kun je bij ons terecht voor allerlei extra services.

Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. De totale kosten van een eigen kledinglijn hangen af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de aantallen, de soort kleding en de gebruikte druktechnieken.

Spoedorders zijn mogelijk in overleg. Wij hanteren hiervoor een spoedtoeslag van 20% op het orderbedrag.

De minimale hoeveelheid die wij veredelen (bedrukken, omlabelen enzovoorts) is 25 stuks. Binnen deze 25 stuks kan er gevarieerd worden met verschillende maten.

Nee, helaas niet. Wij leveren geen enkele stuks. De minimale afname is 25 stuks per kleur / model.

Dat is mogelijk. We hebben een showroom waar we je alle soorten kleding, labels en druktechnieken kunnen laten zien. Hiervoor dien je wel eerst een afspraak in te laten plannen. Neem hiervoor contact op via mail verkoop@eigenlabel.nl, of bel ons via 085 48 35 806

EIGENLABEL clothing costumizers is gevestigd op de Verrijn Stuartweg 11C, 1112 AW Diemen

Eigen Label biedt de volledige productieketen aan. Dit is van ontwerp tot productie. Daarnaast leveren wij ook de volgende services:

02. Producten

Wij produceren en veredelen onze producten veelal in huis in Nederland. Custom producties en grote orders produceren wij samen met onze partners in Turkije en Portugal.

Ja, indien gewenst leveren wij gecertificeerde Bio en Eco producten die voldoen aan de Global Organic Textiles Standard (GOTS).

Op textiel gebied kunnen wij vrijwel elk product leveren, produceren en veredelen (bedrukken, omlabelen etc).

Wij bieden elke soort kwaliteit textiel aan. Van promotionele kwaliteit voor reclamedoeleinden, tot luxe fashion kwaliteit voor high-end kledingmerken. En natuurlijk alles wat daar tussen zit.

Ja, indien gewenst ontwerpen en leveren we kledinglabels met je eigen design. Ook het innaaien van de labels verzorgt Eigen Label. Benieuwd welke labels er op de kleding kunnen? Bekijk dan de diverse type kledinglabels.

Voor textiel labels geldt een minimale afname van 250 stuks. Hier rekenen wij €120,- ex BTW voor.

Ja, wij leveren badges en patches in verschillende materialen en met diverse borduur- en druktechnieken. Denk bijvoorbeeld aan lederen badges, polyester badges en siliconen patches.

03. Ontwerp

Wij hebben een ontwerpafdeling. Indien je zelf geen artwork kunt aanleveren dan kunnen onze ontwerpers je daarbij helpen. Wij hanteren hiervoor een uurtarief €50,-.

Ontwerpen dienen aangeleverd te worden in vector formaat (Ilustrator, EPS, PDF).

Geen paniek. Onze ontwerpafdeling kan de afbeelding voor je vectorizeren. Wij hanteren hiervoor een uurtarief van €50,- per uur.

Het Pantone of PMS systeem is een van de standaarden die is ontwikkeld zodat drukkers, verfmakers en ontwerpers exact de kleur kunnen gebruiken die is bedoeld. Elke specifieke kleur heeft in het PMS systeem zijn een eigen kleurcode.

04. Technieken

D.T.G staat voor Direct-To-Garment. Dit houdt in dat er direct op textiel geprint wordt door middel van een D.T.G printer. Zo kan er binnen een korte tijd een full-color afbeelding geprint worden. Deze techniek is geschikt voor het bedrukken van kleine aantallen textiel met meerkleurige ontwerpen.

Met zeefdruk wordt het ontwerp op zeef gezet. Voor elke kleur wordt een aparte zeef gemaakt. Vervolgens wordt de inkt door de zeef gedrukt. Er zijn diverse soorten inkten. Denk bijvoorbeeld aan stretch inkt, glitter inkt, glow in the dark inkt en puff inkt (3D effect). Zeefdruk techniek is uitermate geschikt voor het bedrukken van grote oplages textiel.

Via transferdruk wordt het ontwerp door middel van een plotter gesneden uit folie. Deze folie wordt vervolgens via een hittepers op het textiel geperst. Er zijn verschillende soorten folies. Zo bestaat er onder andere flex-folie (oprekbaar), flock-folie (suede feel) en brick-folie (3D effect). Deze techniek is uitermate geschikt voor één kleurige ontwerpen.

Met sublimatie techniek wordt het ontwerp eerst op sublimatie papier geprint. Vervolgens wordt het ontwerp door middel van een hittepers aangebracht op het textiel. Deze techniek is uitermate geschikt voor het bedrukken van full-color ontwerpen en/of foto’s.

Kies je voor borduren dan wordt je ontwerp ingenaaid in het textiel. De kosten voor borduren worden bepaald aan de hand van het aantal steken. Ook dien je eenmalig een borduurkaart aan te schaffen á €65,-. De kosten voor de borduurkaart vervallen bij herhaalorders.

Via reliëfdruk, ook wel brailledruk genoemd, wordt het ontwerp niet gedrukt of geprint, maar ingestanst (embossed) of uitgestanst (debossed).

Samen met jou kiezen we de techniek die het beste aansluit op je wensen en budget. We denken graag met je mee voor een zo mooi mogelijk eindresultaat.

Zeefdruk inkten zijn vaak een beetje transparant. Hierdoor kan de kleur van het textiel de kleur van de inkt bëinvloeden. Om dit te voorkomen wordt er op donker textiel vaak een witte onderlaag gedrukt.

05. Leveringen

Na goedkeuring van de offerte vragen wij een aanbetaling van 50%. Bij vooruitbetaling van het gehele offertebedrag mag een betalingskorting van 2% in mindering worden gebracht.

Levertijden zijn erg afhankelijk van het type en aantallen van het gewenste textiel, de hoeveelheid veredelingen die moeten worden uitgevoerd, en het algemene design van jou kledinglijn.
Wij geven bij de bespreking van de opdracht een schatting van de levertijd.

Dankzij de internationale situatie rond COVID-19/20 is het mogelijk dat levertijden kunnen uitlopen.

Wij leveren wereldwijd.