Eigen kledinglijn beginnen


Eigen kledinglijn beginnen, maar heb je geen idee waar je zou moeten beginnen? Wij helpen beginnende fashion ondernemers met het starten van hun eigen kledingmerk. Wij nemen het complete proces uit handen. Of je alleen nog een nieuw concept hebt of alleen nog maar een vaag idee, ons team neemt je stap voor stap mee in de wereld van de kleding. Lees hier alles over de mogelijkheden voor het starten van een eigen kledinglijn.

Beginnende fashionondernemer

Wat kost het om een eigen kledinglijn te beginnen?


Een vraag die veel gesteld wordt is: "Wat kost het beginnen van een eigen kledinglijn of kledingmerk eigenlijk?" Dat is natuurlijk niet zomaar te beantwoorden. Dit hangt van een hoop aspecten af. Wat voor soort en type kleding, welke decoratieve bewerkingen en de aantallen om maar eens een paar voorbeelden te noemen. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je dat zelf wilt. Vooraf raden wij je aan om voor jezelf eerst een goed businessplan te maken en daarna pas na te denken over je producten. Dit zal je helpen om het hele project zo soepel mogelijk te laten verlopen en de kosten beheersbaar te houden.

JE DROOM WORDT WERKELIJKHEID

Voordelen van een eigen kledinglijn beginnen


  • Unieke kledinglijn
  • Starten met laag budget
  • Eigen collecties in lage aantallen
  • Neklabels naar eigen ontwerp
  • Hoge kwaliteit textiel
  • Afgewerkt in eigen verpakking
Bekijk onze basic producten

Heb je gekeken naar de mogelijkheden en heb je een goed beeld van wat voor kleding je wil produceren en in welke aantallen? Stuur ons een bericht waarin je duidelijk je wensen omschrijft en wij vertellen je hoeveel het kost. Je kunt hieronder een offerte aanvragen.

Vraag dan een offerte aan

Tips voor een succesvol kledingmerk


Naast een uitgewerkt businessplan zijn er nog meer dingen waar je van tevoren rekening mee moet houden. Wij hebben alvast wat punten voor je uitgeschreven om goed over na te denken en mee te nemen in je plan. Door deze stappen zorgvuldig te doorlopen, zul je op een succesvolle manier je eigen kledinglijn op de markt brengen.

Businessplan

Maak een goed doordacht businessplan voor je onderneming. Beschrijf daarbij alle aspecten die van belang zijn bij het oprichten van je eigen kledinglijn. Denk ook na over een goed financieel plan met een duidelijk overzicht van uitgaven voor productie en marketingdoeleinden.

Doelgroep

Wie gaat jouw kledinglijn dragen? Bepaal vooraf voor welke doelgroep en leeftijdscategorie jouw kledingmerk zou moeten zijn. Maar ook of je alleen heren en/of dameskleding wilt produceren. Met dit soort belangrijke informatie bepaal je veel makkelijker hoe jouw collecties eruit komen te zien en wat voor kleding je op de markt moet brengen.

Budget

Al eerder spraken we over een financieel plan. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen wat je wilt gaan uitgeven aan bijvoorbeeld je kledingcollecties, een webshop of aan marketingdoeleinden. Al deze aspecten zijn eenmaal nodig en kosten geld wanneer je een eigen kledinglijn wilt opzetten. Dit plan helpt je ook met je verdere collecties. Je kunt namelijk je geld maar één keer uitgeven.

Tijdschema

Een goed tijdschema maken voor je productie is “key”. Met welk seizoen wil je starten. Houd er rekening mee dat er voor de productie van je kledinglijn weken en soms maanden nodig zijn om te realiseren. Plan daarom goed wanneer je moet beginnen bij het starten van een eigen collectie.

Merknaam en logo

Zomaar wat T-shirts bedrukken betekent natuurlijk nog niet dat je een modemerk bent gestart. Om een succesvol kledingmerk neer te kunnen zetten heb je wel een duidelijk concept nodig. Je merknaam en logo zijn daar een weerspiegeling van. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken. Uiteindelijk zal de merknaam en het logo namelijk herkent moeten worden door de doelgroep.

CONCEPT EN ONTWERP

Het concept van jouw merk is natuurlijk erg belangrijk. Wat maakt jouw merk zo speciaal? Waarom moeten mensen jouw merk kopen i.p.v. alle andere merken? Uiteraard is een goede naam en een goed logo belangrijk. Maar het verhaal achter jouw merk is nog veel belangrijker. Laat dat ook aansluiten op de ontwerpen van je kleding.

Collecties

Kledingcollecties samenstellen is een vak apart. Om complete producten te maken die volledig op elkaar aansluiten. Zo kun je denken aan natuurlijk kleuren en materialen, maar denk ook aan labels, hangtags en verpakkingen. Daarmee zorg je ervoor dan je kledingcollecties precies bij je doelgroep past. Hierdoor maak je je merk dus ook echt uniek!

Markering en verkoop

Veel merken beginnen met een online webshop. Maar onderzoek ook de mogelijkheid om je collecties op andere webshops en in retail winkels te verkopen. Dat maakt je afzetmarkt groter en zul je sneller bekendheid krijgen. Wil je toch eerst alleen een eigen webshop? Ook daarmee kunnen wij helpen. Dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

grafische Studio

Laat jouw collectie ontwerpen

Bekijk onze opties
Duurzaamheid

Beter voormens en Milieu

Bekijk onze opties
Service

BREID JE COLLECTIE UIT MET ONZE SERVICES

Bekijk onze opties
grafische Studio

Laat jouw collectie ontwerpen

Bekijk onze opties
Duurzaamheid

Beter voormens en Milieu

Bekijk onze opties
Service

BREID JE COLLECTIE UIT MET ONZE SERVICES

Bekijk onze opties