Hangtags

Hangtags in jouw huisstijl zijn de finishing touch van het product. Onze hangtags zijn in elke gewenst design en formaat verkrijgbaar. De hangtags worden op maat gemaakt en jij bepaalt onder meer de keuze van het materiaal. Karton, plastic maar ook hout of leer is mogelijk. Wij adviseren je over de materiaalkeuze, ontwerpen de hangtags in jouw huisstijl en zorgen voor de productie. Wil jij dat wij de hangtags aan de kleding bevestigen? Ook dat is voor ons geen probleem.

Vraag een offerte aan.
Hangtags

 

Goed om te weten

Titel
De gouden regel: print je hangtag eerst. Als alle elementen van het ontwerp goed leesbaar zijn op een print, geprint op ware grootte, zijn deze ook duidelijk leesbaar op de hangtag. Een laserprint komt heel dicht bij het gedrukte resultaat.

Meer regels

  • Letters moeten minimaal 1.5 mm hoog zijn (meet de onderkast letters).
  • Voor geweven labels: vermijd hele kleine letters of smalle spatiëring.
  • Handgeschreven of Italic fonts moeten minimaal 2 mm hoog zijn (meet de onderkast letters).
  • De afstand van grafisch ontwerp elementen moeten minimaal 1,5 mm van de rand staan. Bij een
    thermo- of zelfklevende rug of laser cut moet de afstand ten minste 3 mm, liever 4 mm.
  • De afstand van grafische elementen tot de mogelijke vouw dient tenminste 2 mm te zijn aan weerszijden.
  • Gradients en schaduwen zijn niet reproduceerbaar.

Een tip: Goeie design principes
Voor een hangtag gelden dezelfde ontwerp principes als voor geweven labels en geprinte labels. Een goed ontwerp is eenvoudig en gemaakt om op te vallen. Het maakt gebruik van maximaal 2 lettertypes en laat voldoende ruimte vrij rond grafische elementen om deze goed door te voeren.

Wat is een vector-bestand?
Wat is een vector-bestand?
In tegenstelling tot de beeldbestanden zoals JPG, PNG, GIF, TIF enz., die bestaan uit miljoenen pixels, bestaan vector bestanden uit ankerpunten die verbonden zijn met elkaar (zogenaamde “vectoren”). Vector bestanden worden meestal gemaakt met behulp van programma’s zoals Adobe Illustrator ™, Corel Draw ™ of een vergelijkbaar programma. Deze worden vooral gebruikt in de grafische sector. De klassieke bestandsextensies zijn .ai (Abode Illustrator) en .cdr (Corel Draw).

Het bestandsformaat
Nadat je een hangtag hebt gemaakt met één van de bovengenoemde programma’s kunt je deze exporteren naar PDF of EPS-bestand. Weet je niet zeker hoe je een PDF- of EPS-bestand moet maken, dan kun je ook uitgaan van een .ai- of .cdr bestand.

Artwork afmetingen in het bestand
Aangezien een vector bestand met bestaande ankerpunten verbonden zijn met elkaar, is deze schaalbaar in elke richting zonder wijzigingen aan de kwaliteit. Daarom is het niet nodig om artwork dezelfde breedte en hoogte te geven van je label. De juiste beeldverhouding is belangrijker(breedte-hoogteverhouding).

Een voorbeeld:
Als je van plan bent een breedte van 50 mm en een hoogte van 20 mm aan je hangtag te geven, dan kun je het artwork schalen in verhouding van 50 x 20 mm, maar ook op 100 x 40 of 25 x 10 mm. Belangrijk is dat de juiste beeldverhouding wordt aangehouden (hier 50:20 = 5: 2).

De lettertypes converteren naar paden
Onze studio beschikt over heel veel lettertypes maar we hebben ze niet allemaal. Zet daarom alle fonts om naar paden. In de eerder genoemde grafische programma’s, kan deze omzetting worden uitgevoerd met slechts enkele muisklikken. In Illustrator kan dit bijvoorbeeld met de toetscombinatie Ctrl / Cmd + Shift + o.

Is het allemaal te ingewikkeld? Eigen Label helpt u graag.
Eigen Label kan alle bestanden omzetten en opmaken. De standaard beeldformaten moeten dan wel JPG, GIF, PNG of TIF zijn. Mail je een bestand naar ons? Zorg dat het minimaal 1000 px breed is.

De volgende regels gelden voor zowel alle geweven labels / patches en alle gedrukte labels.

Aanbevolen formaten
Vector bestanden in PDF, AI of EPS-formaat.
Zorg ervoor dat alle fonts ingezet zijn naar paden (Toetscombinatie in Illustrator: Ctrl / Cmd + Shift + o). Het aantal kleuren moet overeenkomen met het aantal kleuren uit de hangtag. Geef duidelijk aan welke kleuren er in het bestand gebruikt worden.

Andere formaten
Beeldbestanden zoals JPG, TIF, PNG, GIF enz. Elke afbeelding moet in hoge resolutie worden aangeleverd. De langste zijde is minimaal 1000 pixels. Bovendien mogen er geen gradients of schaduwen in het bestand zitten.

Afmetingen
Geef in het bestand duidelijk aan welke afmetingen jouw hangtag moet hebben.

Neem contact met ons op