Van zeefdruk tot digitaal

Decoratieve bewerkingen

Decoratieve bewerkingen op je eigen kledinglijn toepassen? Jouw eigen merk moet natuurlijk ook de juiste uitstraling krijgen. Daarvoor kunnen wij je logo, slogan of afbeelding in een tal van decoratieve bewerkingen aanbrengen.

Zelfs meerdere bewerkingen op één product tegelijk is prima te doen. De keuze is enorm bijvoorbeeld: diverse soorten zeefdruk en transferdruk, borduringen, sublimatie druk, reliëfdruk en digitale print (DTG).

De meeste bewerkingen zijn al te krijgen vanaf 25 stuks.

zeefdruk print op zwart T-shirt voorbeeld

Zeefdruk

Zeefdruk is een doordruk techniek. Een stuk fijn gaas wat over een raam is gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een dunne laag lichtgevoelige vloeistof die door middel van een UV lamp belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt, met behulp van een rakel, doorheen gedrukt wordt. Door de diverse kleuren naast elkaar te drukken ontstaat er uiteindelijk een compleet beeld. Voor zeefdruk kunnen diverse soorten inkt worden gebruikt. Hieronder vind je een overzicht van de leverbare soorten.

Plastisol inkt

Plastisol is de meest voorkomende en goedkoopste manier van zeefdrukken. Deze gepigmenteerde inktsoort ligt als laagje op het textiel waardoor de dekkingskracht erg hoog is. De inkt is op Pantone® kleur te mengen en heeft dus een groot kleurbereik. Zelfs goud, zilver en fluor is geen probleem.
leverbaar vanaf 25 stuks.

Waterbased inkt

Waterbased is de tegenhanger van Plastisol inkt, met als eigenschap dat het milieuvriendelijker is. Deze inkt wordt veel gebruikt op biologisch textiel om zo duurzame producten te creëren. Doordat deze inkt enigszins in de stof trekt is de “handfeel” na droging erg zacht.
Leverbaar vanaf 25 stuks.

Craquelé inkt

Distressed of vintage looks zijn blijven fashion trends! Met crack inkten kun je makkelijk oude of vintage uiterlijk bereiken. Door deze inkt na uitharding uit elkaar te rekken ontstaat er een prachtige craquelé. Zo kun je makkelijk schilferende of verweerde inkt imiteren.
Leverbaar vanaf 25 stuks.

Glow in the Dark inkt

Glow in the dark is een inkt soort op basis van plastisol. Deze inkt laadt zich op in het onder de lampen in huis of in de zon. Zodra het donker wordt straalt hij een blauwe of groene mystieke kleur uit. Glow in the dark inkt is wit/lichtgroen of lichtblauw van kleur en heeft het beste resultaat wanneer er nog een witlaag onder zit.
Leverbaar vanaf 25 stuks.

Puff inkt

Suede of puff inkt is een 3D effect inkt met een matte grip die zacht aanvoelt. Deze inkt veranderd bij droging van hoogte en is in elke Pantone® kleur aan te maken. Wat uitermate geschikt is met deze inkt is een combinatie met een normale inkt zodat er hoogteverschil ontstaat.
Leverbaar vanaf 25 stuks.

Discharge inkt

Discharge inkt is ook waterbased inkt die in de stof dringt. Het enige verschil is dat hier een discharge agent wordt toegevoegd die de oorspronkelijke kleur van de stof wegneemt. Dit type inkt werd ontwikkeld om donkere stoffen te bedrukken.
Leverbaar vanaf 25 stuks.

Uv inkt

UV-reactieve inkt is een inkt op waterbases en heeft als eigenschap dat deze in UV licht verandert van kleur. Ook onder blacklight heeft UV-inkt fantastische effecten. Het is een transparante inkt, die in diverse kleuren leverbaar is en het beste uitkomt op lichte kleding of met een wit gedrukte onderlaag.
Leverbaar vanaf 25 stuks.

High Build inkt

Highbuild inkt is zware 3D print die in lagen wordt opgebouwd een fantastisch reliëfeffect te krijgen. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld de onderste lagen een andere kleur te doen als de bovenste lagen. Deze bewerking is goed geschikt voor crewnecks en hoodies.
Leverbaar vanaf 50 stuks.

Transferdruk

Bij transferdruk wordt de afbeelding via een transferpapier met lijmlaag aangebracht. Vervolgens wordt met een warmtepers de lijmlaag in het textiel gesmolten. Na het afkoelen van de afbeelding kan het transfervel worden verwijderd. Doordat de laag bovenop het textiel ligt is de dekkingskracht erg hoog. Transferdruk bestaat uit een aantal verschillende takken met ieder zijn eigen uiterlijk.

Zeedruk transfers

Zeefdruk transfer is een uitstekende oplossing voor als je regelmatig verschillende items in meerkleurendruk en kleine oplages nodig hebt. De afbeelding wordt via zeefdruktechniek in spiegelbeeld op een polyester vel gedrukt, waarna de transfer door een warmtepers op het textiel wordt gedrukt. Ook perfect om over kledingnaden en moeilijker bereikbare plaatsen te bedrukken.
Leverbaar vanaf 25 stuks.

DTF Full color Transfers

Full-color DTF transfers is een bewerking waarmee je met gemak je kleurige afbeeldingen of foto’s in kleine oplages kan drukken. Zelfs op donkere ondergronden is deze techniek goed te gebruiken. De afbeelding wordt via een digitale printer op een vinyl drager geprint, waarna de transfer door een warmtepers op het textiel wordt gedrukt.

Leverbaar in maximaal A3 en vanaf 25 stuks.

Flex Transfers

Flex transfer is een bewerking die vooral gebruikt wordt als maar bestaat uit 1 kleur en je kleine oplages wilt. Bij deze techniek wordt er via een plotter een afbeelding uit een vel pvc of vinyl gesneden en daarna met een warmtepers op het textiel wordt gedrukt. Dit is uitermate geschikt voor teamshirts bedrukken en sportshirts bedrukken. De dekkingskracht van deze bewerking is hoog en is in een breed palet kleuren leverbaar. Leverbaar vanaf 25 stuks.

Brick Transfers

Brick transfer is een soort 3D transfer. Deze folie, gemaakt van pvc, wordt op dezelfde manier verwerkt als flex transfer maar heeft als eigenschap dat het tot wel 1 mm dik gesneden kan worden. Ook hiermee wordt, met behulp van een warmtepers, de folie op het textiel gedrukt. Brick transfer is leverbaar in 6 kleuren en in mat en glans. Leverbaar vanaf 100 stuks.

Digitale print DTG, sublimeren en embossing

Digitale print (DTG)

DTG, Direct To Garment is een bewerking waarbij er direct op het kledingstuk geprint wordt. Het voordeel hiervan is, is dat er full-colour afbeeldingen in fijne resolutie op T-shirts kunnen worden geprint. Deze techniek is uitermate geschikt op donker textiel. Al leverbaar vanaf 25 stuk.

Bekijk hier je opties

Sublimatie print

Sublimatiedruk is een chemisch proces waarbij een stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase en zo als het ware in het textiel “gebakken”. De beste resultaten worden verkregen wanneer het textiel licht van kleur is. Via een sublimatie printer wordt de afbeelding op een papier vel geprint waarna met een warmtepers in het textiel word gedrukt. Sulbimeren kan in full colour en is leverbaar vanaf 25 stuks.

Embossing

Embossing ook reliëfdruk genoemd, kan worden toegepast op onder meer katoen, polyester en fleece. Bij deze bewerking word de achterkant van het textiel ingesmeerd met een kunststof pasta waarna er met een soort preeg een reliëf in het textiel wordt gedrukt. Deze techniek is uitermate geschikt voor sweaters en hoodie maar wordt ook wel eens voor T-shirts gebruikt.
Leverbaar vanaf 250 stuks.

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN

Ben je al geinspireerd?

Vraag een offerte aan

Borduringen

Borduren

Borduren is een mooie en duurzame oplossing om textiel een luxe uitstraling te geven. Wij borduren een ontwerp rechtstreeks op textiel, caps of op labels. Via een steken programma wordt een zogeheten borduurkaart ontwikkeld die er voor zorg dat dat alle borduringen er hetzelfde uitzien. Voor borduren bestaat er een groot kleurenpalet aan garens. Deze bewerking is leverbaar vanaf 25 stuks.

3d borduren

3D borduren is en variant waarbij er onder gedeeltes van de normale borduring een foam laag wordt geplaatst waardoor er een reliëf ontstaat. Dit is uitermate geschikt voor grotere tekst borduringen. Maar ook een combinatie van 2D en 3D wordt vaak gebruikt om het effect nog meer te benadrukken. Voor 3D borduren wordt dezelfde garenkaart gebruikt als het normale borduren. Deze bewerking is leverbaar vanaf 25 stuks.

Applicatie Borduren

Bij deze bewerking van borduren worden er gedeeltes uit de borduring uitgespaard en vervangen door delen vilt of textiel. Ook vilt als extra onderlaag is een optie. Deze combinatie van textiel en borduren geeft een rijk uiterlijk en wordt vaak gebruikt op hoodies en jassen. Bij deze bewerking is er keuze uit diverse soorten textiel maar kan je zelf ook textiel aanleveren onder voorwaarde dat het wel verwerkt kan worden. Leverbaar vanaf 25 stuks

Tapes, koorden en koordeindes

Tapes

Voor een sportieve uitstraling van je producten kun je werken met tapes van verschillende materialen op de mouwen. Uiteraard is er een mogelijkheid om eigen tapen te weven of te bedrukken. Hou er rekening mee dat het niet mogelijk is om overal een tape op te naaien. Tapes zijn leverbaar vanaf 100 meter.

Koorden

Bij de meeste hoodies en joggingpakken worden standaard koorden geleverd. Wil jij nou toch een eigen uiterlijk voor je product dan kunnen wij deze koorden vervangen met koorden in eigen kleur en materiaal. bijvoorbeeld katoenen of polyester en rond of plat. Of helemaal in eigen kleuren.

Koord einden

Naast een eigen koord horen natuurlijk eigen koordeinden. Einden met eigen logo of in eigen vorm behoort allemaal tot de mogelijkheden. Maar ook de meer sportieve look met een kleurig krimpkous aan het einde van het koord kunnen wij leveren. Koorden en einden in eigen opmaak gaan veelal vanaf 250 stuks.

Labels

Om je merk te onderscheiden en een eigen identiteit te geven, kun je gebruikmaken van kledinglabels op je product. Een kledinglabel met je eigen logo of afbeelding geweven op bedrukt maakt jouw product een stuk professioneler. Een label kan helemaal in eigen opmaak, materiaal en formaat worden gemaakt. Ook is er een ruime keuze aan kleuren en soorten labels. Denk aan neklabels, waslabels en sidelabels. Via onze naaistudio zorgen wij ervoor dat de labels vakkundig worden ingenaaid. Labels zijn verkrijgbaar vanaf 250 stuks.

kledinglabels

Geweven labels

Dit is de meest gebruikte variant van labels. Denk aan neklabels en labels voor aan de buitenkant van het product. Deze professioneel geweven labels worden achter elkaar geweven in een lange baan. Uiteindelijk worden ze in het juiste formaat afgesneden door middel van een thermische snijder (met hitte) of een laser. Geweven labels zijn kwalitatief, duurzaam en voelen zacht aan op de huid.
Geweven labels zijn verkrijgbaar vanaf 250 stuks.

Geprinte labels

Geprinte labels worden meestal gebruik voor waslabels aan de binnenkant van je product. Deze zijde zachte labels kunnen in elke maat en zelfs full-color worden bedrukt. Ook in het materiaal is veel keuze uit materialen. Bijvoorbeeld: katoen tot polyester, satijn en tyvek. Wij hebben de mogelijkheid om via onze naaistudio oude waslabels te verwijderen en het product te voorzien van waslabel met eigen logo.
Geprinte labels zijn verkrijgbaar vanaf 250 stuks.

lederen kledinglabels

Leren labels

Wil je voor je product meer een casual uitstraling, dan hebben wij ook een optie om je labels van diverse soorten leer te laten maken. Meer een ruime keuze aan diverse soorten leer en structuren. Tevens kunnen de afbeeldingen kunnen worden geponst, gelazerd of erin worden gebrand. Leren labels kunnen in elk formaat en vorm worden gemaakt en kunnen ook in de zijnaad of rondom gestikt worden.
Leren labels zijn verkrijgbaar vanaf 100 stuks

Badges

Om jouw producten een extra stoere uitstraling geven, kun je gebruik maken van mooie geweven of geborduurde badges? Deze badges zijn verkrijgbaar met elke gewenste afbeelding of logo en kunnen door onze naaistudio vakkundig worden bevestigd. Ook zou je ervoor kiezen een strijkbare lijmlaag of Velcro® aan de achterzijde van je badges te laten aanbrengen.

Geborduurde Badges

Een beeldmerk of logo op een geborduurde badge is een mooie en duurzame oplossing en geeft meteen een luxe uitstraling. Deze badges zijn in elk formaat, vorm te produceren. Ook het kleurenpalet aan garens is erg uitgebreid. Er zijn ook verschillende manieren van bevestiging zoals verlijmen, stikken of we zouden de badges zelfs kunnen voorzien van een Velcro® laag.
Geborduurde badges zijn leverbaar vanaf 50 stuks.

Geweven Badges

Voor meer gedetailleerde ontwerpen kun je beter kiezen voor geweven badges. Door het gebruik van dunnere garen tijdens het weven is de structuur van de badge erg fijn en het ontwerp duidelijk zichtbaar. De zijkant kan dan wel een geborduurde rand hebben. Geweven badges zijn leverbaar in verschillende formaten, vormen en beschikt eveneens over een groot palet aan garen kleuren.
Geweven badges zijn leverbaar vanaf 50 stuks.

Siliconen badges

Wil je meer een technische en modernere look, kun je kiezen voor een badge gemaakt van silicone.Van het artwork wordt als eerste een mal gemaakt. Daarna zal er silicone in worden gespoten waardoor je dus een mooi mat uiterlijk krijgt. Deze badges kunnen in elk formaat en vorm geleverd worden.

LET OP: Bij silicone is het helaas niet mogelijk een lijmlaag te bevestigen en kan dus alleen worden gestikt.

Hangtags

Om jouw product volledig af te maken kunnen wij je collectie voorzien van hangtags. Hangtags zijn kaartjes van karton, plastic, silicone of leer waar je je eigen logo of beeldmerk op kan laten zetten. Aan de achterzijde van een hangtag is er meestal ruime voor barcodes voor in winkels. Hangtags zijn in elk formaat, vorm en materiaal verkrijgbaar en ook volledig in eigen ontwerp. Tevens hebben wij een groot assortiment aan koorden en speldjes om de hangtags te bevestigen.

Kartonnen hangtags

Dit zijn de meest voorkomende hangtags. Deze hangtag is duurzaam en in elk formaat, vorm en dikte verkrijgbaar. Ook hebben wij een ruime keuze uit soorten karton.
Leverbaar vanaf 250 stuks.

plastic hangtag transparant voorbeeld

Plastic hangtags

Naast karton is plastic of kunststof ook een prima alternatief. Deze hangtags zijn ook in elke vorm, formaat en dikte verkrijgbaar. Zelfs transparant. Leverbaar vanaf 250 stuks

Leren of siliconen hangtags

Vind je karton of plastic maar wat gewoon dan kun je altijd kiezen voor hantags van leer of silicone. Ook deze zijn verkrijgbaar in elke vorm, formaat en dikte. Leverbaar vanaf 250 stuks.

Verpakkingen

Om jouw producten te verzenden kun je bij ons kiezen uit diverse verpakkingsmogelijkheden. Standaard kunnen wij je kleding verpakken in polybags, van al dan niet gerecycled materiaal, en voorzien van barcodes en maatstickers. Daarnaast hebben we een ruime keuze uit verzenddozen in diverse maten en materialen. Deze dozen kunnen worden bedrukt of voorzien worden van een sticker met jouw beeldmerk of logo.

Polybags

Standaard kunnen wij alle geleverde producten verpakken in transparante polybags en voorzien van maat- en barcode stickers. Deze polybags zijn ook te bedrukken met bijvoorbeeld een logo. Voor een meer duurzame oplossingen zouden we kunnen denken aan zakjes van kraftpapier voorzien van een sluitsticker.

Verzenddozen

Voor het verzenden van producten bieden wij een ruim assortiment verzenddozen aan. Deze dozen kunnen in kleur of onbedrukt worden geleverd. Het is tevens mogelijk om de verzenddozen in eigen formaat en compleet in eigen huisstijl te laten maken. Prijzen van verzenddozen zijn op aanvraag.

Luxe Boxen

Wil je voor jouw product nu echt een box op maat of van een speciaal materiaal, dan kunnen we jouw ideeën ook custom made laten produceren. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Wil je bijvoorbeeld een box van luxe materialen of afwijkend formaat, geen probleem, niks is te gek. Prijzen van luxe verpakkingen zijn op aanvraag.