HOE BEGIN JE EEN KLEDINGLIJN?

Heb je altijd al je eigen kledinglijn willen hebben en heb je concreet voor ogen wat je wilt? Wij nemen het hele proces uit handen. Heb je ideeën in je hoofd maar zijn deze nog vaag? Wij helpen je met nieuwe denkrichtingen en de uitvoer. Door ons grote netwerk van leveranciers in binnen- en buitenland kunnen wij je voorzien van een complete collectie. Natuurlijk heb je niet zomaar een complete kledinglijn staan. Daarvoor is een juiste planning nodig. Er zijn een aantal punten waar je vooraf al aan kunt denken. Eigen Label helpt je van begin tot het einde en heeft daarom alvast wat belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Doelgroep

Bepaal vooraf voor welke doelgroep en leeftijdscategorie jouw kledingmerk zou moeten zijn. Bepaal ook of je alleen heren en/of dames wilt doen of is het voor beide. Met dit soort belangrijke informatie bepaal je veel makkelijker voor soort kleding je kunt laten maken.

Design

Het ontwerp van je eigen lijn is natuurlijk heel erg belangrijk. Maak een duidelijk logo voor jouw merk en denk er meteen aan wat je ermee zou willen doen. Je kunt bijvoorbeeld labels en hangtags bij ons laten maken met jouw eigen logo erop die we kunnen gebruiken voor je kleding.

Collectie

Een kledingcollectie samenstellen is een vak apart. Je bent er niet met zomaar wat geprinte tshirts. Om een compleet product te maken kun je denken aan labels, hangtags en verpakkingen. Stel daarom een collectie samen die goed bij je doelgroep past.

Tijd

Een goed tijdschema maken voor je productie is “the key”. Houd er rekening mee dat er voor de productie van je kleding weken en soms maanden nodig zijn om te realiseren. Plan daarom goed wanneer je moet beginnen bij het starten van een eigen collectie.

Budget

Het is heel belangrijk om van tevoren te bepalen wat je wilt uitgeven aan je kledingcollectie en wat je daarvan op voorraad wilt gaan houden. Een goed budgetoverzicht helpt jou zeker om inzichtelijk te krijgen wat je waaraan wilt besteden.

Verkoop

Wat zijn je ideeën over de verkoop van je merk? Veel merken beginnen met een online webshop. Maar onderzoek ook de mogelijkheid om je collectie op andere webshops en in retail stores te verkopen. Toch een eigen webshop? Wij kunnen je helpen.

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben een aantal voorbeelden die je kunt bekijken. Dit is slechts een greep uit alle opties. Zit er niets voor je bij of kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op.

Continental cloathing 500px
Brochure sol 500px eigenlabel.nl
Brochure Stanley Stella 2 500px
build your brand

Neem contact met ons op