Geweven Labels

Professioneel geweven labels worden achter elkaar geweven in een lange baan. Uiteindelijk worden ze in het juiste formaat afgesneden door middel van een thermische snijder (met hitte) of een laser. Deze manier van snijden zorgt er direct voor dat de losse garens van het label worden verzegeld. Geweven labels zijn duurzaam en hebben een betere wasbaarheid dan bijvoorbeeld geprinte labels. Ze voelen zacht aan op de huid.

Voordelen geweven labels:

 • Compleet geweven van de mooiste Italiaanse garens
 • Onverwoestbaar HD resolutie
 • Om in- of op te naaien, strijken of plakken
 • Langwerpig of “laser cut” in elke vorm beschikbaar
 • Alle maten, kleuren en labelsoorten
 • Manhattan, book cover and zipperpuller labels
Vraag een offerte aan.

Geweven Labels

Label voorbeelden

Label No Fold

Wasbaar tot 70°C

Geweven labels en patches die zijn gemaakt van taft of satijn zijn machine wasbaar tot 70 ° C. De materialen bestaan uit syntetische volledig gekleurde garens, deze kleuren vervagen niet. Met geprinte labels is deze kans vele malen groter. De dicht geweven technologie vermijdt ook elke vervorming, zelfs na vele wasbeurten.

Oeko-Tex Standard 100

Alle garens die worden gebruikt voor onze labels en patches zijn gecertificeerd volgens de Oeko- Tex Standard 100. Deze norm garandeert dat ze vrij zijn van stoffen die schadelijk zijn voor baby’s of kinderen.

Goed om te wetenDAMAST
Een geweven damast label is één van de meest gebruikte, hoge kwaliteit label die er is. Deze techniek biedt mooie details en intense kleuren, en een glad maar licht ‘wollig’ oppervlak. Dit geweven label is geschikt voor alle typen kledingstukken en andere textielproducten en heeft oneindig veel kleurmogelijkheden.

SATIJN
Geweven satijnen labels, zijn labels die er luxe en fijn uitzien. Deze geweven labels worden vaak gebruikt in kinderkleding en dameskleding. Ondanks dat er enkele kleurrestricties zijn om dit label te maken, biedt dit geweven label net zo veel detailmogelijkheden als een geweven damast label.

TAFFETA
Geweven taffeta labels biedt de perfecte combinatie tussen de hoge mate van details bij een damast label en de zachtheid van een satijnen label. Deze labels worden veelvuldig gebruikt op (sport) schoenen en accessoires. Maar ook als label binnenin kledingstukken waarbij veel contact is met de huid.

GEWEVEN ZIJKANT
Geweven labels met een geweven zijkant moeten op speciale machines worden geweven. Bij ‘normale’ labels worden de zijkanten omgevouwen, terwijl bij deze labels de zijkanten ook afgewerkt worden door een machine. Hierdoor ontstaat een perfect afgewerkt, luxe label. De speciale machines die deze geweven labels maken, kunnen maar enkele labels tegelijk maken en zijn daarom ‘HIGH-QUALITY’.De gouden regel: print je label eerst!
Als alle elementen van het label ontwerp goed leesbaar zijn op een print, geprint op ware grootte, zijn deze ook duidelijk leesbaar op het geweven of bedrukte textiel label. Een laserprint komt heel dicht bij het geweven of gedrukte resultaat.

Meer regels

 • Letter moeten minimaal 1.5 mm hoog zijn (meet de onderkast letters).
 • Voor geweven labels, Vermijd hele kleine letter of smalle spatiëring.
 • Handgeschreven of italic fonts moeten minimaal 2 mm hoog zijn (meet de onderkast letters).
 • De afstand van grafische elementen moeten minimaal 1,5 mm van de rand staan. Bij een thermo- of zelfklevende rug of laser cut moet de afstand ten minste 3 mm, liever 4 mm.
 • De afstand van grafische elementen tot de mogelijke vouw dient tenminste 2 mm aan weerszijden.
 • Gradients en schaduwen zijn niet reproduceerbaar.

Een tip: Goeie design principes
Voor een geweven label gelden dezelfde ontwerp principes als voor elk ander design of logo. Een goed ontwerp is eenvoudig en gemaakt om op te vallen. Het maakt gebruik van maximaal 2 lettertypes en laat voldoende ruimte vrij rond grafische elementen om deze goed door te voeren.Wat is een vector-bestand?
In tegenstelling tot de beeldbestanden zoals JPG, PNG, GIF, TIF enz., die bestaan uit miljoenen pixels, bestaan vector bestanden uit ankerpunten die verbonden zijn met elkaar (zogenaamde “vectoren”). Vector bestanden worden meestal gemaakt met behulp van programma’s zoals Adobe Adobe Illustrator ™, Corel Draw ™ of een vergelijkbaar programma. Deze worden vooral gebruikt in de grafische sector. De klassieke bestandsextensies zijn .ai (Abode Illustrator) en .cdr (Corel Draw).

Het bestandsformaat
Nadat je een label hebt gemaakt met één van de bovengenoemde programma’s kunt je deze exporteren naar PDF of EPS-bestand. Weet je niet zeker hoe je een PDF- of EPS-bestand moet maken, dan kun je ook uitgaan van een .ai- of .cdr bestand.

Artwork afmetingen in het bestand
Aangezien een vector bestand met bestaande ankerpunten verbonden zijn met elkaar, is deze schaalbaar in elke richting zonder wijzigingen aan de kwaliteit. Daarom is het niet nodig om artwork dezelfde breedte en hoogte te geven van je label. De juiste beeldverhouding is belangrijker(breedte-hoogteverhouding).

Een voorbeeld:
Als je van plan bent een breedte van 50 mm en een hoogte van 20 mm aan je geweven label te geven, dan kun je het artwork schalen in verhouding van 50 x 20 mm, maar ook op 100 x 40 of 25 x 10 mm. Belangrijk is dat de juiste beeldverhouding wordt aangehouden (hier 50:20 = 5: 2).

De lettertypes converteren naar paden
Onze studio beschikt over heel veel lettertypes maar we hebben ze niet allemaal. Zet daarom alle fonts om naar paden. In de eerder genoemde grafische programma’s, kan deze omzetting worden uitgevoerd met slechts enkele muisklikken. In Illustrator kan dit bijvoorbeeld met de toetscombinatie Ctrl / Cmd + Shift + o.

Is het allemaal te ingewikkeld? Eigen Label helpt u graag.
Eigen Label kan alle bestanden omzetten en opmaken. De standaard beeldformaten moeten dan wel JPG, GIF, PNG of TIF zijn. Mail je een bestand naar ons? Zorg dat het minimaal 1000 px breed is.De volgende regels gelden voor alle geweven labels / patches en alle gedrukte labels.

Aanbevolen formaten
Vector bestanden in PDF, AI of EPS-formaat.
Zorg ervoor dat alle fonts ingezet zijn naar paden (Toetscombinatie in Illustrator: Ctrl / Cmd + Shift + o). Het aantal kleuren moet overeenkomen met het aantal kleuren uit de label of patch. Geef duidelijk aan welke kleuren er in het bestand gebruikt worden.

Andere formaten
Beeldbestanden zoals JPG, TIF, PNG, GIF enz. Elke afbeelding moet in hoge resolutie worden aangeleverd. De langste zijde is minimaal 1000 pixels. Bovendien mogen er geen gradients of schaduwen in het bestand zitten.

Afmetingen
Geef in het bestand duidelijk aan welke afmetingen jouw label of patch moet hebben.


Neem contact met ons op