Badges voor kleding

Jouw kleding een extra uitstraling geven met mooie geweven of geborduurde badges? De badges zijn verkrijgbaar met elke gewenste afbeelding of logo. Je kunt ervoor kiezen een opstrijkbare lijmlaag op je badges te laten aanbrengen of om je badges te laten opstikken. Meer weten over de mogelijkheden of advies over de keuze tussen weven of borduren? Neem contact met ons op.

Geweven Badges

Een gedetailleerde afbeelding of logo op een badge? Kies voor een geweven embleem. Door het gebruik van dunnere garen tijdens het weven, is de structuur van de badge erg fijn en de afbeelding duidelijk zichtbaar. Geweven badges zijn leverbaar in verschillende formaten, vormen en kleuren. Wij leveren de geweven badges ook in lage oplage.

Geborduurde Badges

Een logo of afbeelding laten borduren op een badge? Meerkleurige en zelfs full-colour design behoren tot de mogelijkheden. Borduren is een mooie en duurzame oplossing en heeft een luxe uitstraling. Geborduurde badges zijn leverbaar in verschillende formaten, vormen en kleuren. Wij leveren de geborduurde badges ook in kleine oplages.

Vraag een offerte aan.
badges kleding

 

Goed om te weten

De gouden regel: print je ontwerp eerst!
Als alle elementen van het ontwerp goed leesbaar zijn op een print, geprint op ware grootte, zijn deze ook duidelijk leesbaar op de uiteindelijke badge. Een laserprint komt heel dicht bij het geweven of gedrukte resultaat.

Meer regels

  • Letters moeten minimaal 1.5 mm hoog zijn (meet de onderkast letters).
  • Vermijd hele kleine letters of smalle spatiëring.
  • Handgeschreven of italic fonts moeten minimaal 2 mm hoog zijn (meet de onderkast letters).
  • De afstand van grafische elementen moeten minimaal 1,5 mm van de rand staan. Bij een thermo- of zelfklevende rug of laser cut moet de afstand ten minste 3 mm, liever 4 mm.
  • De afstand van grafische elementen tot de mogelijke vouw dient tenminste 2 mm aan weerszijden
  • Gradients en schaduwen zijn niet reproduceerbaar.

Een tip: Goede design principes
Voor een geweven badge gelden dezelfde ontwerp principes als voor geweven labels en geprinte labels. Een goed ontwerp is eenvoudig en gemaakt om op te vallen. Het maakt gebruik van maximaal 2 lettertypes en laat voldoende ruimte vrij rond grafische elementen om deze goed door te voeren.

Wat is een vector-bestand?
In tegenstelling tot de beeldbestanden zoals JPG, PNG, GIF, TIF enz., die bestaan uit miljoenen pixels, bestaan vector bestanden uit ankerpunten die verbonden zijn met elkaar (zogenaamde “vectoren”). Vector bestanden worden meestal gemaakt met behulp van programma’s zoals Adobe Illustrator ™, Corel Draw ™ of een vergelijkbaar programma. Deze worden vooral gebruikt in de grafische sector. De klassieke bestandsextensies zijn .ai (Abode Illustrator) en .cdr (Corel Draw).

Het bestandsformaat
Nadat je een label hebt gemaakt met één van de bovengenoemde programma’s kun je deze exporteren naar PDF of EPS-bestand. Weet je niet zeker hoe je een PDF- of EPS-bestand moet maken, dan kun je ook uitgaan van een .ai- of .cdr bestand.

Artwork afmetingen in het bestand
Aangezien een vector bestand met bestaande ankerpunten verbonden zijn met elkaar, is deze schaalbaar in elke richting zonder verlies aan kwaliteit. Daarom is het niet nodig om artwork dezelfde breedte en hoogte te geven van je label. De juiste beeldverhouding is belangrijker (breedte-hoogteverhouding).

Een voorbeeld:
Als je van plan bent een breedte van 50 mm en een hoogte van 20 mm aan je geweven label te geven, dan kun je het artwork schalen in verhouding van 50 x 20 mm, maar ook op 100 x 40 of 25 x 10 mm. Belangrijk is dat de juiste beeldverhouding wordt aangehouden (hier 50:20 = 5: 2).

De lettertypes converteren naar paden
Onze studio beschikt over heel veel lettertypes maar we hebben ze niet allemaal. Zet daarom alle fonts om naar paden. In de eerder genoemde grafisch ontwerp programma’s, kan deze omzetting worden uitgevoerd met slechts enkele muisklikken. In Illustrator kan dit bijvoorbeeld met de toetscombinatie Ctrl / Cmd + Shift + o.

Is het allemaal te ingewikkeld? Eigen Label helpt je graag.
Eigen Label kan alle bestanden omzetten en opmaken. De standaard beeldformaten moeten dan wel JPG, GIF, PNG of TIF zijn. Mail je een bestand naar ons? Zorg dat het minimaal 1000 px breed is.

De volgende regels gelden voor alle geweven labels / patches en alle geprinte labels.

Aanbevolen formaten
Vector bestanden in PDF, AI of EPS-formaat.
Zorg ervoor dat alle fonts omzetten naar paden (Illustrator commando: Ctrl / Cmd + Shift + o).Het aantal kleuren moet overeenkomen met het aantal kleuren uit u label of patch. Geef daarom duidelijk aan welke kleuren er in het bestand gebruikt worden. Dat scheelt een hoop heen en weer gemaaid.

Andere formaten
Beeldbestanden zoals JPG, TIF, PNG, GIF enz. Elke afbeelding moet in hoge resolutie worden aangeleverd. De langste zijde is minimaal 1000 pixels. Bovendien mogen er geen gradients of schaduwen in het bestand zitten.

Afmetingen
Geef in het bestand duidelijk aan welke afmetingen jouw label of patch moet hebben.

Neem contact met ons op